Cursus

De Jaartraining ¨JE KUNT JE LEVEN HELEN¨ van LOUISE L. HAY

Generaic-2

De jaartraining ‘Werken met het boek van Louise Hay’ is gebaseerd op de filosofie van Louise Hay, zoals beschreven in haar boek ‘Je kunt je leven helen’. Een boek waar miljoenen exemplaren over de hele wereld van verkocht zijn.

Over de inhoud van de training:
Hoe anders zou je leven eruit zien zonder gevoelens van angst, wrok, frustraties en schuld? In de training ‘Werken met het boek van Louise Hay’ leer je jezelf te bevrijden van deze negatieve gevoelens. Je leert hoe het is om gezond te denken en je eigen innerlijke kracht te benutten. Je ontdekt en ontwikkelt mogelijkheden om je leven gelukkiger in te kunnen richten.

Enkele uitgangspunten van waaruit gewerkt wordt;

Gedachten creëren:
Je leven is wat je gedachten ervan maken. Als je blije gedachten denkt zal je je blij voelen. Als je sombere gedachten denkt zal het je somber en mistroostig maken. Als je gedachten hebt die worden ingegeven door angst, zullen die gedachten je helpen om angstig te worden. Je gedachten spelen dus een belangrijke rol in je leven: de dialoog die je met jezelf voert, hoe je jezelf ‘programmeert’. Het is immers zo, dat of je nu tegen jezelf zegt dat je iets kunt of niet kunt, je hebt altijd gelijk! In de training leer je methodes om grip te krijgen op je denken.

De kracht van NU:
Er is geen verleden. Het verleden bestaat enkel en alleen in je hoofd. Dit geldt ook voor de toekomst. Hoe kan je immers weten wat er morgen gebeurt? Het heeft dus geen enkele zin je zorgen te maken over wat geweest is of wat komt. Het enige wat telt is het moment van nu. In de training leer je bewust te worden van de kracht van nu, waardoor je betere keuzes gaat maken.

Je bent 100% verantwoordelijk voor je ervaringen en hoe je hier mee omgaat:
Ervaringen creëer je zelf. De verantwoordelijkheid met jezelf aangaan is iets wat je kunt leren. In de training wordt met name gewerkt aan het krijgen van inzicht in je leven. Je leert het hoe en waarom van de keuzes die je tot nu toe in je leven hebt gemaakt en krijgt een scala van mogelijkheden aangeboden om nieuwe, betere ervaringen naar je toe te trekken.

Loslaten, loslaten en nog eens loslaten!
Alles wat je wilt vasthouden in je leven werkt als een rem op je ontwikkeling. Het leven is bedoeld om te laten stromen. Frustraties, woede en wrok, maar ook de gedachte dat je niet goed genoeg bent zijn ziekmakers. In de training leer je praktische manieren om het verleden een plek te geven en iedereen, inclusief jezelf te vergeven voor alle veroorzaakte pijn. Je leert jezelf in bescherming te nemen tegen negatieve invloeden. Je leert hoe je jezelf tot je beste vriend maakt door onvoorwaardelijke zelfacceptatie. 

De opzet van de training:
De jaartraining ‘Werken met het boek van Louise Hay’ bestaat in groepsverband uit 11 zaterdagen  van 10:00 uur tot 14:30 uur waarbij we de laatste cursusdag na de les een glaasje met elkaar drinken als afsluiting.De cursus start 02-10-2021 bij genoeg aanmeldingen. De opzet is dynamisch, duidelijk en bijzonder geschikt voor mannen en vrouwen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling en praktische spiritualiteit. 

De jaartraining wordt gegeven bij Restaurant MIRO  adres: Plein 20, 3991 DL in Houten, een sfeervolle locatie in het oude dorp. Parkeren in de buurt geen probleem. Er is een mogelijkheid om de lunch te regelen via het restaurant, voor eigen rekening, anders zelf lunch meebrengen.

volgende data zijn:                                       DE JAARTRAINING:2021/2022

HYLHeart4X3

 • 02-10-2021
 • 16-10-2021
 • 06-11-2021
 • 20-11-2021
 • 04-12-2021
 • 18-12-2021
 • 08-01-2022
 • 22-01-2022
 • 05-02-2022
 • 19-02-2022
 • 12-03-2022   Deze laatste cursusdag  sluiten we feestelijk af met een drankje.

Twee weken voor aanvang van zowel workshop als jaartraining ontvang je van mij een intake formulier per mail. Voor de workshop geldt minimaal 4 personen. Voor de jaartraining minimaal 4 personen en maximaal 6 personen, ik wil de groep klein houden.

Je plaats is gereserveerd na een aanbetaling van 25%  3 weken voor aanvang. Kosten Jaartraining totaal  897 euro incl.btw.( en incl. koffie thee, lekkers ) Deze jaartraining mag in vier gelijke termijnen betaald worden. 2e betaling voor aanvang lesdag 6 November 2021, 3e betaling voor aanvang lesdag 18 December 2021 , en de 4e en laatste betaling voor aanvang lesdag 5 Februari 2022 . Het termijnbedrag is  224,25 euro.

 • Deze jaartraining is voor iedereen toegankelijk. Voorwaarde is dat je bereid bent om voldoende tijd vrij de maken (ongeveer drie uur per 3 weken) voor de opdrachten ( groeiwerk), daarnaast is het belangrijk dat je elke lesdag aanwezig bent omwille van de opbouw van je eigen leerproces en de groepsdynamiek.
 • Voor deze training is een flinke dosis motivatie en bereidheid tot verandering een must, en ook bekendheid met het boek.

  

Sinds februari 2015 ben ik een officieel gecertificeerd Heal Your Life teacher, Heal Your Life© teacher training&geregistreerd bij Hay House in Amerika.

Louise Hay Certificaat

Deze opleiding heb ik gevolgd bij Mary-Roos Nijs in België.